The Woodcrafter's tafels met Patroontegels zijn hippe, trendy, maar vooral zeer leuke tafels, gemaakt in vele soorten en maten, allen gebaseerd op tafelbladen welke zijn ingelegd met Patroontegels. Deze Patroontegels liggen los in de tafel, zodat op elk moment van tegel gewisseld kan worden, waardoor weer een geheel andere 'mood'  gecreëerd kan worden.   

Liefde voor Portugese cemettegels; het eerste tafeltje van Nederland

Door de grote liefde van The Woodcrafter voor Portugese Patroontegels, of cementtegels, is er sinds 2005 gewerkt aan een concept, waarbij deze tegels gebruikt konden worden, buiten vloeren om. Dit heeft geresulteerd in het eerste proefexemplaar van Nederland, een salontafeltje met een uitwisselbaar blad van Portugese tegels.

 

Salontafel steigerdelen met Portugese tegels

Uitwisselbare tegels

Het mooie van deze tafels is dat de tegels, van 1.6cm dik, los liggen, in een frame, strak tegen elkaar, op een vlakke onderplaat in geval een binnentafel, of op eikenhouten regels, in geval een buitentafel. Je kunt dus van tijd tot tijd, van tegel, en dus van patroon, wisselen! 

Tafel met Portugese cementtegels steigerdelen

Geperfectioneerd

Door de jaren heen is dit concept verbeterd en hebben we geleerd van fouten, zeker wat betreft de constructie, de behandeling van de tegels, vormgeving en levensduur. Buiten de wat kleinere tafels was dit concept ook prima toe te passen op groot formaat, eettafels, vergadertafels, buitentafels. Elk formaat / vormgeving is inmiddels te maken en elke tafel heeft een top afwerking. 

Constructie

Deze tafels hebben inmiddels i.p.v. vaste poten, mooie demontabele blokpoten gekregen, zodat de tafel in de winter, gemakkelijk binnen opgeslagen kan worden. De tegels kunnen er tenslotte ook uit! Tevens wordt alles onder verstek gezaagd, verder wordt rekening gehouden met waterafvoer , zodat zich op geen enkele plek, natte insluitingen kunnen ontstaan, waardoor rotting kan optreden. Alles is zo gemaakt dat water goed afgevoerd kan worden en de tafel door een open structuur, door wind snel weer droog is, wat de uiteindelijke levensduur van het meubel ten goede komt!

Tafel vierkant eiken

Eigen tegelkeus:

De normale standaard tafels, worden uitgevoerd met een kleurige patchwork van cementegels.

Wanneer men één soort tegel wenst, een patroon, kan men ook zélf de tegels kiezen, een eigen keus patchwork is helaas niet mogelijk.

Er kan ook gekozen worden voor ándere tegels, zoals natuursteen, of keramische (patroon) tegels, óf, wanneer je nog zélf (antieke) tegels in huis hebt, ik maak er een mooie tafel omheen! 

Of heb je mooie tegels elders gezien, alles kan!

Tegels:

De tegels liggen los, strak tegen elkaar aan, op eikenhouten regels, zodat water goed afgevoerd kan worden, (in geval van een buitentafel) en eventueel wanneer een andere 'mood' gewenst, van tegel gewisseld kan worden. 

De tegels krijgen van ons altijd een behandeling tegen de meest voorkomende vlekken zoals koffie, thee wijn e.d.

Let op, vlekken NOOIT in laten drogen!

 

Ander, eigen ontwerp:

Haast elk ontwerp/vormgeving is mogelijk, keuze uit tegels, houtsoorten, kleuren, robuust of strak, vraag naar de mogelijkheden en overleg jou wensen, een hoop is mogelijk. Of laat je inspireren door het vele moois wat inmiddels al gemaakt is. Bij voldoende interesse, na offerteaanvraag, kan ook nog ter verduidelijking van jou ontwerp, een 3D visualisatie gemaakt worden.

3D visualisatie tafel

Binnen / Buiten.

Tafels kunnen gemaakt worden voor zowel binnen als ook voor buiten gebruik. De constructie voor binnen/buiten verschilt, omdat rekening moet worden gehouden met weersinvloeden en luchtvochtigheid. Heb je interesse in zo'n mooie tafel van The Woodcrafter, zal altijd worden gevraagd of deze voor binnen of buitengebruik zal zijn. 

rijtje tafeltjs

Stoffering

Omdat The Woodcrafter een goede samenwerking heeft opgebouwd met Het Stoffeerhuis te Steenwijk, kunnen ook kussens, en ander stofferingen, passend bij jou unieke meubelontwerp, aangeboden worden. Zowel voor binnen als buitengebruik. vraag The Woodcrafter naar de mogelijkheden hiervoor.

Portugese cementtegels

De cementtegels worden oorspronkelijk gemaakt voor vloeren, de tegels hebben een afmeting van 20x20cm en zijn 1.6cm dik en wegen ongeveer 1,5kg per stuk.

Portugese cementtegels

De tegels zijn onbehandeld vrij moeilijk schoon te houden, doordat het oppervlak poreus van aard is en zullen dus altijd behandeld moeten worden met een tegelimpregant of tegelolie, De tegels welke gekozen worden voor jou unieke tafel, worden door The Woodcrafter altijd behandeld met een impregneer, welke de tegels beschermd tegen de meest voorkomende vlekken, zoals wijnvlekken, thee, olie en vetvlekken ect. 

Foto album ter inspiratie

Dit fotoalbum geeft een greep weer van het vele moois welke The Woodcrafter in de afgelopen jaren al heeft mogen maken. Laat je inspireren door de diverse ontwerpen/ vormgevingen en sferen en gebruik dit album om jou eigen unieke tafel vorm te geven! 

 

link naar fotoalbum tafels met Portugese tegels

 

Interesse in een mooi meubel met Portugese tegels, bespreek uw wensen met The Woodcrafter en  vraag vrijblijvend een offerte aan. 

 

email adres The Woodcrafter

 

In deze film is te zien hoe de cementtegels van Designtegels.nl worden gemaakt naar authentiek recept. Designtegels.nl ontwerpt, produceert en verkoopt cementtegels, Portugese tegels, Marokkaanse tegels en mozaiektegels in honderden patronen en kleuren.

 

Leuk filmpje welke laat zien hoe de kleine bijzettafeltjes (Portu Tables) vervaardigd worden

Nog meer inspiratie

En nog een Fotoalbum

 

Inspiratie!

Fotoalbum Creaties van The Woodcrafter

 

© 2012 - 2024 The Woodcrafter | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel