Meubelen van Steigerdelen

The Woodcrafter maakt al sinds 2005, meubelen van steigerdelen, niet zo maar meubelen, maar mooi in elkaar zittende meubelen, welke, constructief zeer solide in elkaar zitten.

statafels steigerdelen met stoelen

Geen "Houtje touwtje, klets klats"

Gedurende de jaren heb ik op beurzen e.d. veel steigerdeel 'meubelen' voorbij zien komen, veelal op een manier vervaardigd die het prachtige hout zeker geen eer aan doet, ook wel gekscherend door The Woodcrafter, houtje touwtje, klets klats meubelen, genoemd, dit betekend alles 'koud' op elkaar bevestigd,schroeven in het zicht, niet verlijmd en met grote regelmaat, ongeschuurd. Oude steigerdelen zijn eigenwijze planken, ze krimpen, zetten uit, ze torderen, (wokkelen) en bouwen spanningen op, o.a. een juiste vochtigheidsgraad is noodzakelijk om er mooie meubelen van te kunnen maken, die naderhand minimaal gekke dingen gaat doen zodra het in een huiskamer geplaatst wordt. Een grote kennis van steigerdelen en haar eigenschappen zijn bij The Woodcrafter ruim aanwezig. 

tafel onder verstel gezaagd

Eigen constructies en verbindingen

De verbindingen die The Woodcrafter gebruikt voor zijn meubelen zijn altijd goed doordacht, rekening houdend met de eigenschappen van het hout, zo hebben de tafels bijvoorbeeld altijd mooie solide demontabele poten, kunstwerkjes op zich. Alle constructies worden, waar mogelijk, onder verstek verzaagd en met elkaar verbonden. Alle constructieverbindingen worden watervast verlijmd en schroefverbindingen worden middels houten proppen netjes afgewerkt. En natuurlijk zal er na afwerking van de meubelen, geen splinter meer te vinden zijn.

demontabele poten steigerdelen

3D visualisatie

Wanneer na de offerteaanbieding nog steeds interesse, kan eventueel ook als aanvulling en ter visualisatie een 3D model van uw (aanstaande) meubel gemaakt worden. Dit is extra service die door The Woodcrafter geboden wordt en kost u niets!

3D visualisatie Loungehoek

Roestig Hang en Sluitwerk.

The Woodcrafter gebruikt standaard nieuw gegalvaniseerd hang en sluitwerk, welke worden behandeld met een zoutzuuroplossing om de zinklaag te verwijderen, waarna het hang en sluitwerk met water worden afgespoeld. Daarna wordt het hang en sluitwerk een aantal dagen in de buitenlucht gelegd, waardoor het geheel begint te oxideren. Na dit proces wordt het roestige hang en sluitwerk licht met een in olie gedrenkte doek, opgepoetst. 

roestig hang en sluitwerk

Top kwaliteit, voor een goede prijs!

Doordat The Woodcrafter zijn meubelen van steigerdelen met veel zorg, liefde en kennis vervaardigd, zal de tijd die nodig is voor het vervaardigen wat langer zijn, waardoor men over het algemeen iets duurder uit is dan bij de 'concurrent' maar gezien het voorgaande verhaal, zal men in de regel toch kiezen voor de meubelen van The Woodcrafter. 

 

 

Interesse in een mooi meubel van Steigerdelen, bespreek uw wensen met The Woodcrafter en  vraag vrijblijvend een offerte aan. 

email adres The Woodcrafter

Nog meer inspiratie

En nog een Fotoalbum

 

Inspiratie!

Fotoalbum Creaties van The Woodcrafter

 

© 2012 - 2024 The Woodcrafter | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel